Kvalitet
Varumärken

Kvalitet

Bra kvalitet lönar sig! Att vara kvalitetsmedveten underlättar ofta hållbara val. Här lägger vi in aspekter så som livslängd, design och återanvändning.

Livslängd

Ju längre tid en möbel får leva, desto lägre blir dess klimatpåverkan. På en 25-årig soffa går det fem stycken 5-årssoffor. Här är det viktigt att tänka på material och hantverk av god kvalitet, så att den håller länge. Kvalitetsmedvetna tillverkare tillhandahåller dessutom ofta reservdelar under lång tid, vilket gör att du kan laga och ta hand om din möbel.

Design

Långsiktigt, god design gör att du förhoppningsvis vill leva med dina möbler under många år. Med en tidlös, genomtänkt formgivning, minskar risken att vi tröttnar på våra möbler. Skulle det ändå ske finns ofta ett andrahands-värde som gör att möbeln kan leva vidare i ett annat hem.

Återanvändning

Kan en möbel få ett nytt, längre liv genom exempelvis second hand-försäljning, eller att genom en ny klädsel? Många designmöbler har ett bra andrahandsvärde och kan på så sätt leva vidare. Vidare så kan en i grunden bra möbel ofta kläs om, eller fräschas upp på andra sätt.