Tyg
Varumärken

Tyg

Tyg

Avtagbara klädslar kan tvättas enligt tvättråden, ofta rekomenderas kemtvätt, men ibland är även tvätt i egen maskin möjlig. Vid fast klädsel kan skumtvättmedel användas, men med hänsyn till innehåll och materialets tålighet. Följ alltid tvättrådet för just det tyg som din möbel har.

Skötsel

Undvik att textilierna utsätts för direkt solljus. Damsug stoppade möbler regelbundet för att minska slitage. Impregnera gärna möbeln med textilskydd innan du börjar använda den, då det gör det lättare att ta bort fläckar om olyckan skulle vara framme.

Skummtvätta möbeln regelbundet. Var försiktig med olika typer av fläckborttagningsmedel. Testa på en dold del av möbeln om du är osäker på hur tyget reagerar.

Skumtvätt- gör så här

Torka upp spill innan det torkat in. Använd ljummet eller kallt vatten för att lösa upp eventuella fläckar. 

Följ anvisningarna på skummedelsförpackningen noga och använd inte för flödigt. Om möjligt bör man lägga något absorberande material under tyget så att stoppningsmaterial inte missfärgar. Har fläckborttagningsmedel använts innan måste det torka innan skumtvättmedel används.

Kom ihåg att vissa tyger kan krympa av en alltför våt behandling.

Dinamica

Dinamica är en otroligt vacker, mockaliknande textil med alla fördelar av modern teknologi. Det är slitstarkt, tvättbart, lätt att få bort fläckar, bra ljusäkthet och det nopprar sig inte. Materialet andas, vilket gör att man inte blir lika varm där bak som man lätt blir av andra varor med pålimmad eller gummerad baksida.

Vid avtagbar klädsel kan Dinamica tvättas i tvättmaskin på 40° eller 60°. Det är viktigt att hålla möbeltyget rent då smuts bryter ner alla textilfibrer.

Skötsel och rengörning

Tack vare sina naturliga egenskaper har fläckar svårt att fastna. Vi rekommenderar att borsta av tyget regelbundet med en mjuk borste, eller att använda dammsugaren med mjukt munstycke. Stryk därefter över med en fuktig trasa, låt torka och borsta därefter upp luggen med en borste.

Stoppmöbler med avtagbar klädsel

Handtvätta eller maskintvätta som fintvätt med den temperatur som gäller för just det tyg du har på din möbel. Använd ett neutralt tvättmedel. Vrid inte ut och centrifugera inte. Hängtorka i skugga. Om nödvändigt kan Dinamica pressas med ett strykjärn inställt på låg temperatur för syntetiska material. När det är torrt borstas luggen upp med en mjuk borste.Vid kommersiell tvätt (kemtvätt) ska endast Perkloretylen användas.