Jubileumsskåp
Varumärken

Jubileumsskåp

Till vårt 125-årsjubileum ville vi göra något alldeles extra speciellt. Vi tog kontakt med vår leverantör Englesson och den lokala kurbitskonstnären Åse Larsjos och presenterade en idé. Moderna Dalaskåp. Alla inblandade sa ja och resten är historia.

Den långa versionen är att vi länge funderat på att göra något eget. Inte börja tillverka egna möbler igen, men på något sätt hitta till en unik möbel, med vårat avtryck. Englesson är en lång och trogen leverantör och både vi och våra kunder uppskattar deras möbler. Så varför inte gräva där vi står? 

Åse Larsjos är  känd för sina egna, moderna kurbitstolkningar. Hon står även bakom den skylt vi har ovanför entrén till butiken, som är en kurbits med sitt ursprung i 50-talet, men som pga väder och vind behöver uppdateras med jämna mellanrum. Vi fråga henne om hon ville dekorera skåpen för oss och inspirationen och idéern kom! 

Vi körde fem skåp från Englesson till Åse och hon satte igång. Det var spännande att följa hennes arbete och varje gång vi fick en uppdatering om ett färdigt skåp kändes det som julafton. Vi kände verkligen att något hände när vi förde samman skåpen med hennes konstnärsskap. Resultatet talar för sig själv och vi så glada att alla inblandade ville vara med på denna resa.

Nu finns dessa fem skåp i butiken och snart är de på väg till kunder. Vi hoppas de ger er lika mycket glädje, som de gett oss.

Skåpen kostar 24 990 kr styck.

Jubileumsskåp no 1

Skåp no 1 med bård inuti skåp

Skåp no 1 - detalj

Skåp no 1 - detalj

Jubileumsskåp no 2

Skåp no 2 - gul veteax

Skåp no 2 - detalj

Skåp no 2 - detalj

Jubileumsskåp no 3 - SÅLT

Skåp no 3 - blått kurbitsparti

Skåp no 3 - detalj

Skåp no 3 - detalj

Jubileumsskåp no 4 - SÅLT

Skåp no 4 - blommig gul/grön kurbits

Skåp no 4 - detalj

Skåp no 4 - detalj

Jubileumsskåp no 5 - SÅLT

Skåp no 5 - blå skruvax

Skåp no 5 - detalj

Skåp no 5 - detalj